Verhalen
Algemene
begraafplaats

Thema's

Zo werkt het

Inspirerende verhalen

Thema's begraafplaats

Hier vind je verhalen van beroemde walvisvaarders en zeeredders zoals Dorus Rijkers, Cornelis Dito en Jacob Bakker. Ook leer je Helderse straten beter kennen.
Leer de meest bijzondere stenen op de begraafplaats kennen zoals het oudste grafteken en het graf van Diewer Pieters die iets bijzonders schonk aan de stad.
Bekijk hier de grootste gedenktekens, zoals dat van wethouder A.G.A. Verstegen of van Egbert Loesberg. Ontdek ook het verhaal achter bijvoorbeeld de Janzenstraat.
Hoor, zie en lees de verhalen van de Joodse begraafplaats, zoals de oudste steen van Louis Boas, uit 1827, en de steen met twee zegenende handen van Abraham Cohen.
Lees het verhaal van het Springerplantsoen, sta stil bij de gedenktuin, herdenk de bombardementslachtoffers uit WOII en leer over de restauratie van de graftekens....

Inspirerende verhalen

Viverra maecenas accumsan lacus vel. Risus ultricies tristique.

0

Verhalen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

0

Graven

(Inmiddels zijn 92 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst 
0

Jaren

Het is één van de oudste begraafplaatsen van Nederland. Op een oude landkaart, die dateert uit 1606, is de begraafplaats te zien.

Heb je een vraag?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.