Verhalen
Algemene
begraafplaats

Nieuws

Berichten

Hier delen we het laatste nieuws over de Verhalenroute. 

Ook vind je hier andere mooie en inspirerende activiteiten en wandelroutes in Den Helder en omgeving die zeker de moeite van het lopen waard zijn!

Blijf op de hoogte

Nieuwsberichten

Zaterdag 25 mei waren we aanwezig op de Open dag van de Algemene begraafplaats Den Helder. Bezoekers konden deelnemen aan rondleidingen en informatie krijgen over van alles wat met de begraafplaats te maken heeft. Zoals

Citymarketing Den Helder is net als wij heel enthousiast over onze Verhalenroute begraafplaats Den Helder. Al die boeiende verhalen over nationale helden als een Dorus Rijkers en de schoonheid van de begraafplaats als wandelpark mogen

4. Verhalenroute begraafplaats bij DIto_VanAalst

Regina Kikkert schreef een prachtige ode aan ‘de QR-codes verhalenroute begraafplaats’. Heel erg bedankt. We zijn er trots op!   QR-codes verhalenroute begraafplaats…. Namen gaan weer spreken Uit een levensdocument Wie ze waren, wat ze

De lancering van de Verhalenroute op 15 april jl., leverde een aantal mooie artikelen en bekendmakingen op. Zo was er een uitgebreid interview met Jack Ambriola en Maarten Noot in het Noordhollands Dagblad van 13

Achter elke steen ligt een verhaal. Soms eeuwenoud, zo lang rusten veel van de roemruchte helden uit de Verhalenroute Algemene begraafplaats Den Helder hier al. Het maakt de verhalen van mensen als Martie Klaes, Diewer

Ook vermeld op

Deze organisaties zijn ook enthousiast over de Verhalenroute

Meer activiteiten in de omgeving

Wandelroutes & activiteiten

Neem ook eens een kijkje op deze websites voor meer inspirerende wandelroutes en activiteiten in Den Helder en omgeving.

Houden van Den Helder

De stadswandeling Houden van Den Helder van Walk the City onthult een verrassend andere kant van de veelzijdige havenstad Den Helder. Ontdek de rijke geschiedenis, de invloed van de zee, en de diverse architectuur, van de Amsterdamse School tot wederopbouwarchitectuur. Ontmoet stoere redders, oude vissers en mariniers die samen het verhaal van Den Helder vertellen. Wandel langs 19e-eeuwse arbeidershuisjes en prachtige trapgevels en ervaar de schoonheid en historie van deze bijzondere stad. De route van 7,2 kilometer laat je zien waarom Den Helder zeker de moeite waard is.

Oneindig Noord-Holland

Op Oneindig Noord-Holland ontdek je de rijke geschiedenis van onze provincie. Het online platform deelt dagelijks  boeiende historische verhalen en het laatste erfgoednieuws. Naast deze verhalen biedt Oneindig Noord-Holland ook tips voor culturele uitjes in Noord-Holland en video’s die je meenemen naar vroeger tijden. De historische kalender en interactieve verhalenkaart geven je een duidelijk beeld van wat er in het verleden allemaal is gebeurd. De wekelijkse nieuwsbrief zorgt dat de geschiedenis van Noord-Holland altijd binnen handbereik is.

Wandelnetwerk Noord-Holland

Wandelnetwerk Noord-Holland biedt de mooiste routes door het gevarieerde landschap van de provincie. Ontdek lintdorpen, natuurgebieden en historische locaties, wandel over eeuwenoude dijken en boerenlandpaden. Via de website kun je bestaande routes kiezen of je eigen route samenstellen met de routeplanner. De gratis routekaarten zijn eenvoudig te downloaden of toe te voegen aan de handige app. Volg de gemarkeerde paden en geniet van een avontuurlijke wandeling. Zelfs onverharde paden maken deel uit van dit netwerk, voor een extra uitdagende tocht. Download de app en start direct jouw wandelavontuur!

Historische verhalen

van rasverhalenvertellers Jack Ambriola en Maarten Noot voor de Verhalenroute begraafplaats Den Helder. 'Achter elke steen zit een verhaal.' Je hoort Anita van Breugel over de geschiedenis in de Gedenktuin en het Springerplantsoen. Sander van Rouwendaal vertelt over de restauratie van graftekens.

0

historische verhalen

over roemruchte helden en hun betekenis voor Den Helder.

0

extra verhalen

over de Gedenktuin, het Springerplantsoen, het monument voor de bombardementslachtoffers, de restauratie van graftekens en over de begraafplaats Van toen naar nu. 
0

jaar geschiedenis

want dit is één van de oudste begraafplaatsen van Nederland (1606). En bijzonder omdat er historische graftekens zijn uit de 17, 18e, 19e en 20ste eeuw. 

Heb je een vraag?

Deze Verhalenroute is met veel liefde en passie voor de Algemene begraafplaats gemaakt. Heb je een vraag of suggestie? Werkt iets niet naar behoren? Laat het ons weten door een contactformulier in te vullen.