Verhalen
Algemene
begraafplaats

Open dag begraafplaats Den Helder

Verhaal

Zaterdag 25 mei waren we aanwezig op de Open dag van de Algemene begraafplaats Den Helder. Bezoekers konden deelnemen aan rondleidingen en informatie krijgen over van alles wat met de begraafplaats te maken heeft. Zoals natuurlijk de Verhalenroute!

Historischer verhalenverteller Maarten Noot en Regina van de Berg, beiden van de Stichting Historische Grafmonumenten, gaven informatie en toelichting. Zoals hoe je de 40 verhalen over roemruchte helden en hun betekenis voor de stad kunt beluisteren, bekijken en lezen via deze website.
Er was mooie belangstelling voor de rondleidingen over biodiversiteit, de begraafplaats en restauratie van grafstenen op deze prachtige, 400 jaar oude begraafplaats met rijke geschiedenis.

Een kleine impressie van de Open dag.

 

Bekijk ook andere verhalen

Citymarketing Den Helder is net als wij heel enthousiast over onze Verhalenroute begraafplaats Den Helder. Al die boeiende verhalen over nationale helden als een Dorus Rijkers en de schoonheid van de begraafplaats als wandelpark mogen

4. Verhalenroute begraafplaats bij DIto_VanAalst

Regina Kikkert schreef een prachtige ode aan ‘de QR-codes verhalenroute begraafplaats’. Heel erg bedankt. We zijn er trots op!   QR-codes verhalenroute begraafplaats…. Namen gaan weer spreken Uit een levensdocument Wie ze waren, wat ze